5 motive pentru care blogurile sunt o unealtă excelentă de marketing online

Blogurile nu sunt o noutate – din contră, ele au apărut la sfârșitul anilor ’90. Prin bloguri, oamenii comentau o pagină web, fiind o oportunitate pentru vizitatori și cititori de a reacționa și de a-și exprima opinii. Astăzi, blogurile înseamnă mult mai mult.

De la scurte comentarii, blogurile au evoluat într-un concept complex. Pe măsură ce avansează, publicitatea online profită de potențialul blogurilor. Iată 5 motive pentru care ar trebui să folosești articole blog ca o unealtă de marketing online:

1. E simplu să scrii bloguri

Nu sunt necesare abilități deosebite. Îți poți scrie ideile, experiențele, poți scrie despre noi produse. Cu cât blogul este mai realist, cu atât mai bine.

2. Blogurile sunt autentice

În condițiile în care publicitatea ne-a invadat viețile, oamenii au o rezistență crescută la aceasta. Prin bloguri, oamenii împărtășesc experiențe reale, care sunt mult mai autentice. A citi un blog despre un produs este ca și cum produsul respectiv ți-ar fi recomandat de o persoană. Publicitatea devine astfel mult mai personală și are șanse mult mai mari de reușită.

3. Blogurile sunt gratuite

Orice oportunitate de publicitate gratuită ar trebui primită cu brațele deschise de antreprenorii debutanți, care trebuie să fie vigilenți la costuri. În plus, oportunitățile de profit ale blogurilor sunt atractive pentru oricine care dorește să-și mărească vânzările.

4. Blogurile cresc credibilitatea

Pe măsură ce scrii, îți construiești un public online, care va depinde de informațiile tale. Devenind un expert în domeniu, mai mulți cititori îți vor vizita site-ul și mai mulți bloggeri vor da share la articolele tale.

5. Blogurile construiesc o piață pentru produsul sau serviciul tău

Chiar dacă ai puțini cititori la început, aceștia vor atrage unii noi. Există mai multe posibilități pentru a-ți construi piața prin blogging:

    • Folosind social media. Încurajează-ți cititorii să împărtășească articolele de pe blogul tău cu prietenii lor online.
    • Folosind abonările. Ține-ți la curent cititorii trimițându-le frecvent (dar nu atât de des încât să deranjeze) emailuri despre noile articole de pe blog.
  • Înțelegându-ți cititorii. Poți face chestionare simple pentru a afla informații utile sau poți utiliza diverse unelte online.
  • Fii activ în comunitatea de bloggeri. Astfel vei putea afla trucuri și noi tehnici de marketing online.

Dezvoltă-ți afacerea folosind eficient blogurile ca o unealtă de marketing online!