Blogurile nu sunt o noutate – din contra, ele au aparut la sfarsitul anilor ’90. Prin bloguri, oamenii comentau o pagina web, fiind o oportunitate pentru vizitatori si cititori de a rectiona si de a-si exprima opiniile. Astazi, blogurile inseamna mult mai mult.

De la scurte comentarii, blogurile au evoluat intr-un concept complex. Pe masura ce avanseaza, publicitatea online profita de potentialul blogurilor. Uite 5 motive pentru care ar trebui sa folosesti blogurile ca o unealta de marketing online.

1. E simplu sa scrii bloguri

Nu sunt necesare abilitati deosebite. Iti poti scrie ideile, experientele, poti scrie despre noi produse. Cu cat blogul este mai realistic, cu atat mai bine.

2. Blogurile sunt autentice

In conditiile in care publicitatea ne-a invadat vietile, oamenii au o rezistenta crescuta la aceasta. Prin bloguri oamenii impartasesc experiente reale, care sunt mult mai autentice. A citi un blog despre un produs este ca si cum produsul respectiv iti este recomandat de o persoana. Publicitatea devine astfel mult mai personala si are sanse mult mai mari de reusita.

3. Blogurile sunt gratuite

Orice oportunitate de publicitate gratuita ar trebui primita cu bratele deschise de antreprenorii debutanti, care trebuie sa fie vigilenti la costuri. In plus, oportunitatile de profit ale blogurilor sunt atractive pentru oricine care doreste sa isi mareasca vanzarile.

4. Blogurile cresc credibilitatea

Pe masura ce scrii, iti construiesti un public online, care va depinde de informatiile tale. Devenind un expert in domeniu, mai multi cititori iti vor vizita site-ul si mai multi bloggeri vor da share la articolele tale.

5. Blogurile construiesc o piata pentru produsul sau serviciul tau

Chiar daca ai putini cititori la inceput, acestia vor atrage unii noi. Exista mai multe posibilitati pentru a-ti construi piata prin blogging:

    • Folosind social media. Incurajeaza-ti cititori sa impartaseasca articolele de pe blogul tau cu prietenii lor online.

 

    • Folosind abonarile. Tine-ti la curent cititorii trimitandu-le frecvent (dar nu atat de des incat sa deranjeze) emailuri despre noile articole de pe blog.

 

  • Intelegandu-ti cititorii. Poti face chestionare simple pentru a afla informatii utile sau poti utiliza diverse unelte online.
  • Fiind activ in comunitatea de bloggeri. Astfel vei putea afla trucuri si noi tehnici de marketing online.

Dezvolta-ti afacerea folosind eficient blogurile ca o unealta de marketing online!