Cum sa redactezi corect articole pentru promovare online gratuita

Nu e suficient sa ai vizitatori pe site. Atunci cand o persoana intra pe site-ul tau, dar petrece foarte putin timp pe el, scorul tau seo are de suferit. Pentru a retine vizitatorii pe pagina ta, ai nevoie de continut care sa ii captiveze.

Insa nici acesta nu este suficient. Ultimele studii au demonstrat ca vizitatorii online nu mai citesc articolele, ci le scaneaza. Pentru o promovare online gratuita de calitate, ai nevoie ca textul tau sa fie interesant si prezentat intr-o maniera atractiva. Pentru o prezentare cat mai buna a textului pe site-ul tau, iti recomandam sa urmezi urmatoarele sfaturi.

Foloseste subtitluri

Acestea sunt extrem de utile atat din punct de vedere seo, mai ales daca folosesti cuvinte cheie in ele, dar si din punctul de vedere al cititorilor ce scaneaza. Poti folosi subtitlurile atat pentru impartirea articolului, cat si pentru evidentierea anumitor informatii.

Scrie paragrafe scurte

In primul rand, acestea sunt utile pentru aerisirea articolului, o pagina fiind mai usor de citit, daca nu este incarcata. De asemenea, paragrafele scurte sunt utile pentru cititorii ce folosesc telefoanele, specialistii in seo recomadand ca un paragraf sa fie format din 3 propozitii.

Foloseste liste cu liniute

Acestea sunt potrivite pentru liste, avand aceasi urmare ca si paragrafele scurte: aerisesc continutul, facandu-l sa arate mai putin ca un perete de text. Daca ai de gand sa folosesti buline sau linii, trebuie sa stii ca nu sunt recomandate pentru liste care contin mai mult de 7 elemente.

Scrie propozitii mai scurte

Opteaza pentru propozitii cat mai scurte si clare. Deoarece sunt mai simple, devin mai usor de citit, iar mesajul va fi mai accesibil.

Exprima-te intr-un limbaj clar si uzual

Chiar daca ar trebui sa folosesti limbajul compatibil cu audienta pentru o promovare online gratuita de succes, specialistii seo iti recomanda sa te feresti de clisee, figuri artistice, limbaj prea elevat sau neadecvat.

Foloseste bold si italic

Cuvintele scrise cu ajutorul functiei bold sunt mult mai evidente, ajutand cititorul sa scaneze mult mai eficient. Cele formatate cu italic sunt si ele evidentiate, dar utilizarea lor frecventa nu este recomandata.

Lasa ceva spatiu liber

Nu iti incarca pagina cu prea mult text sau reclame. Pentru ca mesajul tau sa ajunga cat mai eficient la cititor, ofera-i acestuia posibilitatea de a citi cu usurinta, fara sa ii aglomerezi campul vizual.

Alege o marime potrivita pentru font

Nu folosi un font prea mic deoarece va fi prea greu de citit, mai ales pentru utilizatorii de telefoane mobile.

Alege imagini reprezentative

Acestea pot avea atat un scop estetic, cat si unul practic. Chiar daca nu are foarte multa logica, suntem mult mai tentati sa citim o postare datorita pozelor. De asemenea, in ultima perioada, continutul vizual este mult mai popular, asa ca foloseste-te de infografice sau poze sugestive.

Respectand aceste sfaturi, poti realiza o mai buna promovare online gratuita pentru site-ul tau. Informatiile oferite vor fi astfel mai usor de citit, de inteles si de retinut.

Am realizat si o lista cu aceste aspecte importante: