You are currently viewing De ce ar trebui sa folosesti titluri H?

Titlurile H genereaza multa confunzie in randul bloggerilor, cei mai multi evitand sa le foloseasca sau mai grav, le folosesc cu scop decorativ. Ei bine, titlurile H sunt extrem de simplu de inteles si de folosit atat timp cat vei respecta cateva reguli simple. Pentru a realiza acest lucru treuie sa intelegi importanta titlurilor H, in ce ordine ar trebui folosite si ce ar trebui incluse in ele.

Ce sunt titlurile H?

Titlurile H ofera structura articolului tau, punand in evidenta titlul si subtitlurile acestuia. Folosirea acestor taguri poate fi asemanata cu realizarea unei schite pentru un eseu argumentativ:

Titlu

1.Introducere

2.Primul exemplu

3.Cel de-al doilea exemplu

4.Cel de-al treilea exemplu

5.Concluzie

Cand vine vorba de un eseu, aceasta structura te cat ajuta ca sa atingi toate punctele cheie. Cand vorbim despre un articol, respectarea unei structuri bine delimitate cu ajutorul titlurilor H te va ajuta extrem de mult din vedere seo. Nu numai ca articolul tau va fi mult mai usor de citit, dar va avea si un scor mai mare oferit de Google, plasandu-ti pe o pozitie mai buna site-ul.

Daca am modifica structura eseului in limbaj HTML, acesta ar arata in felul urmator:

<h1> Titlu</h1>

<h2>Introducere</h2>

<h2>Primul exemplu</h2>

<h2>Cel de-al doilea exemplu</h2>

<h2>Cel de-al treilea exemplu</h2>

<h2>Concluzie</h2>

In ce ordine ar trebuie folosite titlurile H?

Cea mai importanta regula pe care trebuie sa o iei in considerare atunci cand folosesti titlurile H este legata de ordinea acestora. Practic tagul H1 este cel mai important, apoi importanta acestora descreste pana la tagul H6.

Cand folosim titlul H1?

Titlul H1 trebuie folosit doar pentru titlul articolului. Daca il vei folosi si pentru alta portiune, poate datorita aspectului acestuia, vei face motoarele de cautare confuze, putand sa iti plaseze articolul pe listele de cautari nepotrivite. De asemena, titlul tau trebuie sa fie unic. Desemnand unei pagini acelasi titlu ca unei pagini deja existente, motoarele de cautare vor considera continutul un duplicat.

Cand folosim  titlurile H2, H3, H4, H5 si H6?

Titlul H2 se foloseste pentru a desemna subtitlurile, precum am facut in exemplu de mai sus pentru introducere, primul exemplu s.a.m.d.. Titlurile H3, H4, H5 si H6 pun in evidenta sub-subtitlurile H2, H3, H4 sau H5. De exemplu, daca la cel de-al doilea exemplu avem un studiu de caz, o sa il marcam cu <h3>, precum:

<h1> Titlu</h1>

<h2>1.Introducere</h2>

<h2>2.Primul exemplu</h2>

<h2>3.Cel de-al doilea exemplu</h2>

<h3>Studiu de caz</h3>

<h2>4.Cel de-al treilea exemplu</h2>

<h2>5.Concluzie</h2>

Ce trebuie inclus in titlurile H?

Dupa cum am mentionat, titlurile H pun in evidenta titlul si subtitlurile pentru ca motoarele de cautare sa le claseze corespunzator. Astfel, daca include cuvinte cheie potrivite, vei avea numai de castigat. Multi experti seo sunt de parere ca excluderea cuvintelor cheie din titluri si subtitluri este o pierdere imensa pentru site-ul tau.

Daca in trecut foloseai titlurile H nepotrivite pentru aspectul paginii, trebuie sa stii ca le poti modifica marimea, fontul, culoarea tagurilor cu ajutorul CSS pentru a avea aspectul dorit, fara a mai gresi ordinea titlurilor.