Indiferent ca esti la inceput de drum si inca nu ti-ai gasit stilul si inspiratia sau ca esti deja blogger, dar vrei sa iti perfectionezi articolele, noi iti oferim cateva sfaturi utile pentru redactarea articolelor:

Hotaraste-te asupra tipului de articol pe care vrei

Indiferent daca scrii o postare de tip stire, tutorial, editorial sau recenzie, trebuie sa te conformezi stilului. Daca vei alege formatul de stire trebuie sa te axezi mai mult pe fapte si dovezi, daca alegi tutorial trebuie sa te concentrezi pe pasi, iar editorial si recenzia se axeaza pe pareri imbinate cu fapte si trebuie sa aiba un caracter persuasiv.

Alege o serie de subiecte

In primul rand trebuie sa iti alegi o tema principala a blogului, axeaza-te pe un domeniu, apoi alege cateva subiecte despre care iti va face placere sa scrii.

Cerceteaza

Inainte de redactarea articolelor trebuie sa te documentezi cat mai bine asupra subiectului si incearca sa faci o lista cu ideile pe care vrei sa le mentionezi in postarea ta. Pentru aceasta documentare foloseste surse cat mai de incredere, cu dovezi si exemple concrete si opinii bazate pe argumente.

Ofera originalitate articolului tau

Chiar daca este recomandat sa te documentezi inainte de a redacta articole, trebuie sa introduci o viziune originala asupra subiectului, asftel te vei distinge de celalalte postari.

Construieste-ti o opinie puternica asupra subiectului

De cele mai multe ori un articol orbiteaza in jurul unui argument principal, daca acesta nu este destul de stabil, intregul articol nu va mai avea aceeasi credibilitate. Asa ca inainte de a incepe sa redactezi articolul  trebuie sa iti dezvolti un argument credibil si puternic sustinut cu o serie de exemple.

Nu plagia

Documenteaza-te, dar nu copia cuvant cu cuvant. Incearca sa oferi un continut cat mai original si vei avea numai de castigat.

Hotaraste-te asupra lungimii, stilului si structurii textului

Propuneti un anumit numar de cuvinte sau pagini care sa iti puna in valoare stilul si subiectul si structureaza textul folosindu-te de bulinute sau numere, cuvinte subliniate sau ingrosate si de poze. Un alt factor de luat in considerare este cel al stilului abordat. Fii singur ca limbajul folosit este in concordanta cu subiectul abordat si cu audienta.

Introducere, continut si incheiere

Fii sigur ca respecti aceasta structura si fiecare parte isi indeplineste rolul. In introducere incearca sa captezi cat mai mult atentia cititorului prin afirmatii care sa informeze cu privire la tema abordata. Continutul trebuie sa fie cea mai voluminoasa parte, in care iti sustii argumentele cu exemple concrete. Iar in incheiere trage concluziile cat mai armonios si succint. De asemenea foloseste cuvinte care sa lege propozitiile intre ele pentru a-i oferi textului coerenta.

Editeaza

Acum e timpul sa iti corectezi greselile si sa modifici paragrafele pentru a fi cat mai multumit de postarea ta.

Daca vei urmari aceste sfaturi simple si utile nu vei avea nici o problema in a-ti redacta articolele singur.