Sfaturi pentru o mai bună redactare a articolelor tale

Dacă ești la început de drum și dorești să scrii articole bune, dar cu puțin efort, atunci aceste sfaturi îți vor fi de folos:

Hotărăște-te asupra tipului de articol

Indiferent dacă scrii articole blog informative, persuasive sau educative, trebuie să te conformezi stilului aferent tipului de material. Spre exemplu, un articol de tip listicle va avea un stil diferit față de un articol care prezintă un eveniment recent. Dacă vei alege formatul de știre trebuie să te axezi mai mult pe fapte și dovezi, dacă alegi tutorial trebuie să te concentrezi pe pași, iar editorial și recenzia se axează pe păreri îmbinate cu fapte și trebuie să aibă un caracter persuasiv.

Alege o serie de subiecte

În primul rând trebuie să îți alegi o temă principală, axează-te pe un domeniu, apoi alege câteva subiecte despre care îți va face plăcere să scrii.

Cercetează

Înainte de redactarea articolelor trebuie să te documentezi cât mai bine asupra subiectului și încearcă să faci o listă cu ideile pe care vrei să le menționezi în postarea ta. Pentru această documentare folosește surse cât mai de încredere, cu dovezi și exemple concrete și opinii bazate pe argumente.

Oferă originalitate articolului tău

Chiar dacă este recomandat să te documentezi înainte de a redacta articole, trebuie să introduci o viziune originală asupra subiectului, astfel te vei distinge de celelalte postări.

Construiește-ți o opinie asupra subiectului

De cele mai multe ori, un articol orbitează în jurul unui argument principal, dacă acesta nu este destul de stabil, întregul articol nu va mai avea aceeași credibilitate. Așadar, înainte de a începe să redactezi articolul, trebuie să îți dezvolți un argument credibil și puternic, susținut cu o serie de exemple.

Nu plagia

Documentează-te, dar nu copia cuvânt cu cuvânt. Încearcă să oferi un conținut cât mai original și vei avea numai de câștigat.

Hotărăște-te asupra lungimii, stilului și structurii textului

Propune un anumit număr de cuvinte sau pagini care să îți pună în valoare stilul și subiectul și structurează textul folosindu-te de buline sau numere, cuvinte subliniate sau îngroșate și de poze. Un alt factor de luat în considerare este cel al stilului abordat. Fii sigur că limbajul folosit este în concordanță cu subiectul abordat și cu audiența.

Introducere, conținut și încheiere

Fii sigur că respecți această structură și fiecare parte își îndeplinește rolul. În introducere, încearcă să captezi cât mai mult atenția cititorului prin afirmații care să informeze cu privire la tema abordată. Conținutul trebuie să fie cea mai voluminoasă parte, în care îți susții argumentele cu exemple concrete. Iar în încheiere, trage concluziile cât mai armonios și succint. De asemenea, folosește cuvinte care să lege propozițiile între ele pentru a-i oferi textului coerență.

Editează

Acum e timpul să îți corectezi greșelile și să modifici paragrafele pentru a fi cât mai mulțumit de postarea ta.

Dacă vei urmări aceste sfaturi simple și utile, nu vei avea nicio problemă în a-ți redacta articolele singur.