Seo este un procedeu folosit cu scopul de a mari considerabil traficul unui blog si de a-i imbunatati vizibilitatea. Practic, folosind metode de Search Engine Optimization obtii un calificativ mai bun si ca urmare a acestui lucru motoarele de cautare iti plaseaza blogul mai sus in lista rezultatelor.

In acest fel, obtii un trafic marit, deoarece mai multa vizibilitate inseamna mai multi vizitatori. Urmatoarele sfaturi te vor ajuta sa realizezi optimizare seo a articolelor:

Cauta cuvinte cheie

Gaseste cuvintele sau grupurile de cuvinte cautate frecvent folosind aplicatii specializate precum Google AdWords Keyword Selector Tool. Alege cuvintele compatibile cu tematica articolelor tale si realizeaza o lista cu acestea precizand si de cate ori le-ati utilizat.

Foloseste-te de cuvintele cheie

Nu e de ajuns sa mentionezi de cateva ori cuvantul cheie in articolul tau pentru a te bucura de rezultatele de optimizare seo a articolelor. Incearca sa folosesti cuvantul tau cheie principal in titlu pentru a te bucura de un loc mai bun in lista de cautari. Nu folosi prea multe cuvinte cheie deoarece articolul va fi considerat spam de catre motoarele de cautare si nu va mai fi selectat ca si raspuns in lista de cautari. Incerca sa utilizati doua sau trei cuvinte cheie per articol.

Nu neglija pozele

Pozele sunt extrem de valoroase intr-o postare deoarece ofera dinamism textului, captand atentia cititorului. Dar expresia “o poza face cat o mie de cuvinte” nu este valabila si in cazul motoarelor de cautare. Asa ca trebuie sa “pregatim” pozele in concordanta cu regulile seo:

    • Numele pozei trebuie sa contina cuvantul cheie care descrie cel mai bine continutul imaginii.

 

    • Redu dimensiunea imaginii pentru a optine un timp de incarcare a paginii mai mic.

 

    • Daca este posibil, adauga un subtitlu imaginii. Acestea sunt extrem de utile cititorului, ele fiind citite mult mai des decat textul in sine.

 

  • Adauga o descriere ALT etichetei imaginii folosind formula alt=”textul tau” . Aceasta descriere ajuta motoarele de cautare oferindu-le acces la mai multe informatii despre continutul pozei.

Nu uita de social media

Cel mai bun lucru pe care poti sa il faci pentru brandul tau este sa ai conturi active de social media. Prin intermediul siteurilor precum Facebook, Twitter, Instagram iti poti construi singur imaginea brandului tau. Asa ca profita de aceasta oportunitate si fa-ti cunoscuta imaginea postand regulat si interactionand cu followerii.

Urmand acesti pasi simplii de optimizare seo a articolelor, vei aduce un trafic mult mai mare pentru articolele tale. Asa ca nu uita: foloseste corect cuvintele cheie, pregateste pozele conform regulilor de seo si fii activ pe social media.