Un motor de cautare este un program de software disponibil prin intermediul internetului care cauta documente si fisiere compatibile cuvintelor cheie cautate si le ofera intr-o lista de rezultate. Termenul de motor de cautare defineste o clasa generala de programe, dar cel mai des este folosit cu scopul de a descrie programe precum Google, Bing sau Yahoo!.

Pentru a functiona, un program de cautare are nevoie de urmatoarele componente: de un bot (numit si  „paianjen”) care „citeste” toate paginile web, un program care creaza un index cu toate paginile care au fost citite si un program care intercepteaza cererea ta, o compara cu indexul si iti ofera rezultatele.

Lista de rezultate oferita de motoarele de cautare va fi ordonata atat in functie de compatibilitatea cuvintelor cheie rezultate, cat si dupa autoritatea domeniului site-urilor. Asa ca printre primele rezultate iti vor aparea site-urile care sunt cele mai bine optimizate pentru cuvantul cheie folosit pentru cautare. Pentru ca site-ul tau sa se afle printre acestea, trebuie sa apelezi la metode de optimizare pentru motoare de cautare (SEO).

Pentru a intelege mai bine cum functioneaza un motor de cautare, afla Ce este traficul?

<< Inapoi la intrebari frecvente