Termenul de link DoFollow a fost introdus de Google in 2015, pentru a reduce spamul motoarelor de cautare si pentru a imbunatati lista de rezultate. Link-urile DoFollow permit motoarelor de cautare si oamenilor sa ajunga pe un website. Link-urile DoFollow pot fi considerate drept voturi pentru autoritatea site-ului tau. De exemplu, daca primesti un link de la un site cu autoritatea mare, site-ul tau va fi considerat de incredere si isi va imbunatati si mai mult autoritatea.

In caz ca doresti sa verifici sau sa identifici un link DoFollow, ai nevoie doar de HTML. Forma unui link DoFollow ar trebui sa arate in urmatorul fel:

<a href=”http://www.redactiaseo.ro/”>redactiaseo</a>

Multe bloguri au activate tagurile NoFollow, acest lucru insemnand ca motoarele de cautare nu iau in considerare link-urile distribuite de acestia atunci cand calculeaza autoritatea. Dezactivand acest tag, vei ajuta comunitatea de bloguri si site-uri imbunatatindu-le autoritatea. Din pacate, exista si un dezavantaj al folosirii linkurilor DoFollow: atrag comentariile de tip spam. Asa ca vei petrece mai mult timp eliminand comentariile spam de pe blogul tau.

Pentru a intelege mai bine conceptul de link DoFollow, trebuie sa intelegi si notiunea de link NoFollow: Ce este un link NoFollow?

<< Inapoi la intrebari frecvente