You are currently viewing Cum pot sa realizez link building natural?

Dar de ce este necesar sa realizezi link building? Ei bine, motoarele de cautare precum Google pozitioneaza mai sus siteurile care au numeroase linkuri de calitate catre ele. Asa ca, cu cat ai mai multe linkuri, cu atat ai mai multe sanse sa ajungi in primele locuri din lista de cautari.

Pe langa cumparatul de linkuri, penalizat de Google, mai avem 4 modalitati de obtinere a linkurilor intr-un mod natural: aprobarea de linkuri, directoarele, cele din continut si cele din social media. In acest articol o sa punem mai mult accentul pe cele obtinute din continut si din retelele de socializare, fiind mai greu de realizat.

Aprobarea linkurilor

Prin aceasta modalitate pur si simplu intrebi proprietarul unui site sa iti includa linkul pe o pagina. Partea dificila a acestei modalitati este convingerea proprietarului, asa ca incearca sa mentionezi beneficiile de care acesta si vizitatorii lui se pot bucura de pe urma oferirii linkului.

Directoare de articole

Unele directoare te vor lasa fie gratuit, fie in schimbul unui comision, sa iti genereze linkuri. Chiar daca platesti, google nu te va penaliza ca atunci cand ii faci o oferta unui site sa iti genereze linkuri. Directoarele pot fi de mai multe tipuri: generale, locale sau de nisa.

Linkuri obtinute din continut

Crearea de continut este o modalitate extrem de buna pentru promovarea afacerii online, dar si pentru obtinerea de linkuri, deoarece, pe langa acest obiectiv, iti poti arata expertiza in domeniu. Noi iti propunem si alte 3 modalitati de obtinere a linkurilor folosind continut:

  • Scrie pe alte bloguri

Guest blogging sau scrierea pe alte bloguri cu titlul de invitat este o modalitate perfecta pentru a-ti face recunoscut numele, brandul si linkul in fata unei audiente noi. Mai intai asigura-te ca ai destul material de calitate pe blog pentu a fi acceptat de alte bloguri drept invitat. Urmatorul pas este acela de a contacta mai multe bloguri din domeniul tau a caror audienta au potentialul de a-ti deveni clienti.

Iti recomandam sa incepi cu bloguri mai mici si dupa ce ai acumulat niste experienta sa incerci sa faci un parteneriat cu un blog mai popular. Inainte de a incepe sa scrii o astfel de postare fii singur ca ai citit suficiente exemple si ca ai cautat cuvintele cheie perfecte care sa aduca cati mai multi vizitatori. De asemenea, fii singur ca pagina linkului va atrage publicul.

Este extrem de importanta calitatea textului, deoarece pentru majoritatea cititorilor acel articol reprezinta primul contact cu brandul tau. Asa ca asigura-te ca vei face o impresie cat mai buna.

  • Foloseste site-uri de marketing pentru articole

Postarea pe site-uri similare cu HubPages a devenit o metoda excelenta de obtinere a linkurilor de cand Google a scos algoritmul Panda. Chiar daca este tentant sa optezi pentru cantitate in schimbul calitatii, cand vine vorba de un astfel de site, noi iti recomandam sa o alegi pe cea din urma din simplul motiv ca va fi mai eficienta. Tot continutul pe care il postezi in numele brandului tau ar trebui sa reflecte imaginea acestuia, iar pentru a atrage clienti, aceasta trebuie sa fie cat mai buna.

  • Realizeaza videouri

In ultimii ani, utilizatorii de internet au preferat continut cat mai atractiv din punct de vedere vizual, precum filmulete, poze sau infografice. Asa ca poti face un video sub orice forma (de tip reclama, recenzie, incluzand persoane, voci sau pur si simplu o prezentare power point). Platformele precum YouTube sau Vimeo iti permit sa incluzi linkuri in descriere.

In prezent, datorita popularitatii retelelor de socializare, este extrem de important sa ai conturi active pe acestea. Dar cum ne putem realiza building de linkuri cu ajutorul acestora?

  • Twitter

Twitter iti permite sa iti adaugi linkul in doua locuri: biografia si webul. Este necesar sa introduci in ambele locuri linkul deoarece alte siteuri iti pot imprumuta informatiile de pe twitter atunci cand te inscrii.

  • Facebook

In descrierea contului de pe Facebook poti include in multe locuri linkurile, dar ai grija sa folosesti un link cat mai scurt. Iti poti strecura linkurile la categoriile despre mine, informatii, interese persoanele si website.

  • Google+

Aceasta platforma iti permite sa adaugi cate linkuri iti doresti, dar ai grija ca descrierea profilului tau sa nu devina spam, asa ca incearca sa nu incluzi prea multe.

  • LinkedIn

LinkedIn iti permite sa incluzi 3 linkuri pe profilul tau, fiecare cu un adaos de text descriptiv. Foloseste textul descriptiv intr-o modalitate de atragere a vizitatorilor.

Acestea sunt modaliatile prin care iti poti realiza link buliding natural. Nu uita, pentru promovarea afacerii online, site-ul tau are nevoie de tehnici de seo cat mai eficiente, iar link building-ul face parte din aceasta categorie.