You are currently viewing Cum sa eviti lipsa de inspiratie cand scrii articole

In prezent exista mai mult continut ca niciodata, iar acest lucru copleseste atat cititorii, cat si creatorii de continut. Dacă scrii articole blog, advertoriale SEO sau alte materiale scrise ca modalitate de promovare a unui website, sigur te-ai regasit la un moment dat in scenariul urmator: stai cu mainile pe tastatura si privesti ecranul, iar mintea iti zburda oriunde, numai la a scrie nu.

Aceasta lipsa de inspiratie te poate costa bani si iti poate altera reputatia, pierzand clienti. Asa ca ne-am decis sa te ajutam, oferindu-ti sase sfaturi utile pentru evitarea lipsei de inspiratie:

Gaseste inspiratie in articolele altor scriitori

Cand vine vorba de scris, consideram ca daca ai mai multa inspiratie iti va fi mult mai usor sa compui. Asa ca gaseste-ti cativa bloggeri a caror stil il apreciezi si inconjoara-te de munca lor. De asemenea, acest lucru este benefic chiar daca nu suferi de lipsa de inspiratie deoarece un scriitor care ignora lumea din jur si se izoleaza in propria minte nu este unul eficient.

Un loc pentru idei noi

Cele mai bune idei iti vin atunci cand te astepti mai putin, asa ca foloseste o agenda, o aplicatie pe telefon sau chiar o tabla alba. Atunci cand iti vine o idee noua noteaz-o, astfel cand vei avea nevoie de inspiratie vei stii unde sa te uiti.

Respecta un calendar pentru continut

Alcatuieste-ti un calendar in functie de articolele pe care vrei sa le scrii. Asftel iti va veni mult mai usor sa lucrezi deoarece stii deja ce ai de scris. De asemenea, cand va veni momentul sa alegi titluri si subiecte noi, vei vedea mai obiectiv ce ai facut deja si nu vei avea continut similar.

Aprofundeaza o idee

Nu iti vom recomanda niciodata plagiatul, fiind imoral si de asemenea nociv pentru siteul tau din punct de vedere seo, dar ai putea sa folosesti o idee abordata intr-un articol popular si fie sa o aprofundezi, adaugand informatii noi, fie sa o combati, fara sa ataci scriitorul. Ai putea, dintr-o simpla idee folosita intr-un articol, sa construiesti o intreaga postare. Trebuie doar sa gasesti ceea ce te inspira pe tine.

Schimba locatiile

Este o legatura foarte puternica intre productivitate si mediul in care lucrezi. Asa ca iti recomandam sa mai schimbi din cand in cand locul in care scrii,  atunci cand simti ca lucrurile nu mai merg atat de bine. Iti recomandam urmatoarele locuri: o biblioteca, cafenea, parc, gradina.

Ia mai multe pauze

Pauzele sunt extrem de importante pentru calitatea muncii tale. Expertii recomanda o pauza la un interval de 20-30 de minute de munca. Nu prea conteaza ce faci in pauza ta sau cat de lunga este. Uneori poate vei simti nevoia de 5 minute de pauza, alteori vei avea nevoie de pauza mai lunga pentru masa sau alte activitati.  Singura problema este sa nu iti transformi o mica pauza in una de cateva ore. Pentru a nu ti se intampla acest lucru, iti recomandam sa iti setezi alarma de telefon pentru a-ti reaminti ca ai de lucrat.

Speram ca aceste sfaturi te-au ajutat sa treci peste lipsa de inspiratie sau sa iti cresti productivitatea. Spor la scris!