Redactia seo

0752.481.374

contact@redactiaseo.ro

Text site: de ce mesajul conteaza mai mult decat aspectul

Continutul unui site este foarte important; numai prin text site-ul tau isi poate imbunatati pozitia rezultatele de cautare. Textul site-ului tau trebuie sa fie un mesaj; un mesaj bine scris si orientat catre clienti, nu catre motoarele de cautare.

Imaginile, clipurile si designul unui site sunt toate foarte importante pentru a atrage potentiali clienti. Cu toate astea, nu e suficienta o poza interesanta sau un design bine ales ca sa le mentii interesul utilizatorilor. Oamenii se plictisesc repede de poze dragute si culori interesante. Cand vine acel moment, numai textul te poate salva. Daca ai pregatit mesajul potrivit pentru ei, te vor asculta; daca, in schimb, ai scris „text pentru Google”, atunci oamenii vor iesi de pe site la fel de repede cum au intrat.

Continut site – de ce sa scrii pentru oameni, nu pentru roboti agramati

Cand scrii text pentru site trebuie sa te gandesti in primul rand la cel care il va citi. Se va plictisi? Va naviga prin site-ul tau? Va iesi imediat? Va reveni? Acestea sunt numai cateva din intrebarile pe care noi ni le punem constant. Algoritmii motoarelor de cautare sunt imposibil de descifrat, ceea ce inseamna ca este foarte dificil, daca nu imposibil, sa scrii texte seo doar pentru roboti.

Textul trebuie scris pentru utilizatori, mai ales atunci cand incerci sa le vinzi ceva (fie ca e un produs sau un serviciu). Cand folosesti expresii gresite gramatical numai pentru a „prinde un cuvant cheie”, mutilezi textul pe care il vor citi viitorii tai clienti. Multi cred ca asta trebuie sa faci ca sa poti „urca in Google”, lucru care este, bineinteles, fals. Site-ul tau se va pozitiona chiar mai bine daca nu „indesi” toate cuvintele cheie posibile pe o singura pagina, in speranta de a impusca 25 de iepuri dintr-o lovitura.

Reprezentatii tuturor motoarelor de cautare sfatuiesc webmasterii sa compuna textul pentru utilizatorii lor, nu pentru roboti. De fapt, acestia depun eforturi active pentru a elimina aceste practici. Daca te intrebi de ce, raspunsul e simplu; scopul lor este sa imbunatateasca experienta utilizatorilor. Ei vor ca oamenii sa citeasca continut pe site-urile pe care intra, nu glosare de cuvinte aruncate la intamplare si nici propozitii artificiale, de multe ori copiate si scrise gresit.

De ce noi suntem mai buni decat altii

Suntem mai buni decat altii pentru ca nu cadem in acelesi pacate, pentru ca nu reciclam aceleasi idei si pentru ca nu suntem invechiti. La redactiaseo.ro am invatat de mult timp ca nu este suficient sa copiezi competitia daca vrei sa ai succes, indiferent in ce domeniu activezi; trebuie sa stii sa iesi in evidenta. Noi vom sti sa transmitem mesajul tau si o vom face intotdeauna intr-un mod inedit. Daca vrei sa iesi din turma, poti face primul pas chiar aici!